Kunst i Norge

Kunst er et veldig vidt begrep som kan brukes til å beskrive mange slags ting. Det er veldig forskjellig hva ulike personer vil definere som kunst, og det er helt klart noe som raskt setter i gang en god diskusjon.

Det er én ting som er helt sikkert når det kommer til kunst, og det er at kunst har blitt laget i flere hundre år. Det finnes malerier og andre kunstverk som har blitt oppdaget i vår tid, som ble laget for mange, mange år siden.

Norge er helt klart et land som har mye kunst å by på. Det er stadig noen nye kunstnere som prøver å skape seg et godt navn, og selvfølgelig er det også noen gamle og etablerte kunstnere som alle kjenner til.

Hvis man skal reise rundt i Norge for å se kunst, så er det flere ulike byer som er verdt et besøk. Kunst i Oslo begynner å bli ganske utbredt, og det skulle jo bare mangle, med tanke på at det er landets hovedstad. Gjennom en vandring i Oslo er det mulig å finne mange ulike kunstgallerier. Galleriene som er spredt rundt i Oslo, dekker mange ulike varianter innen kunstens verden.

Det er ikke bare Oslo som kan by på kunst i Norge. I Bodø finnes det noe som heter Se Kunst i Nord-Norge. Gjennom dem er det mulig å finne en oversikt over ulike kunstutstillinger rundt om i byene i Nord-Norge. Kunstnere som er på turné gjennom landet, kan også være ført opp på oversikten, slik at det er mulig å følge disse kunstnerne flere steder i Norge. De aller fleste fylkene i Norge har ett eller flere kunstsentre som kan besøkes. Det er rett og slett mulig å ta en kunstreise gjennom hele Norge, og oppleve all slags tenkelig kunst.