Kunsttur til Oslo

Opplev Oslos store utvalg av gallerier og kunstmuseer mens du bor komfortabelt og sentralt på et av byens mange hoteller. Finn hotellet til din kunstreise på www.hotelioslo.com

Oslo kan by på en rik kunst- og kulturarv, og tilbyr samtidig knivskarp samtidskunst fra spennende unge kunstnere og utstillere. Hva du enn foretrekker innen kunst, har Oslo noe for deg. Her er noe av det som er verdt å oppleve på turen:

  • Nasjonalmuseet: Det opplagte valget og et obligatorisk stopp, siden Nasjonalmuseet er det største i byen og samler et stort utvalg av utstillinger innen et like stort utvalg av kunstretninger. Museet ble opprettet i 1837 og ble slått sammen med andre museer i 2003, og er nå den sentrale institusjonen for oppbevaring og utstilling av klassisk kunst og samtidskunst i Norge. Museets fire filialer er alle sentralt plasserte, og de har en veldig sympatisk inngangspris på 50 kr på hverdager og gratis inngang på søndager. Akkurat nå har Nasjonalmuseet noen veldig interessante utstillinger om blant annet vinylplater og albumomslag, tresnitt fra fem århundrer og arkitekturstriper, for å nevne noe.
  • Galleri Arctandria: Dette flotte galleriet er plassert i Frogner bydel, og stiller ut vakre eksempler på samtidskunst fra talentfulle kunstnere med utspring fra Norge og andre nordeuropeiske land. Kunstnerstallen er av internasjonal kvalitet og med tilsvarende renommé, og galleriet har nå en rekke flotte og dyptgående utstillinger som blant annet fremviser ulike tolkninger av norsk natur, og hvordan vi opplever den og går den i møte.
  • S9 Galleri: Her har du et nytenkende og inkluderende galleri som favner bredt hva angår kunstuttrykk. Her kan du finne det nyeste og mest relevante innen blant annet billedkunst, fotografi, metallkunst og videokunst. Du finner utstillinger som blant annet viser Oslo fra interessante perspektiver, og som tar for seg det utvidede begrepet «selvbilde» i vårt moderne samfunn.

Tigeren av Elena Engelsen

Reis til Oslo, og la deg inspirere av et yrende kunstermiljø og spennende kunstproduksjon ved å besøke byens tidsriktige og tradisjonelle museer og gallerier. Bo komfortabelt og sentralt på et av Oslos flotte og prisgunstige hoteller. Finn det hotellet som passer best til ditt neste kunsteventyr i Oslo på www.hotelioslo.no i dag.