Kunstopplevelser og storbyweekend i Bergen

Bergen er en av de byene i Norge som virkelig har mange og allsidige severdigheter å by på. I den rause vestlandsbyen kan du oppleve urbant byliv på sitt aller beste, samtidig som du på få minutter kommer deg ut i naturen og kan nyte stillheten.

Historiske perspektiv i kunsten

Når det kommer til ting en kan oppleve i Bergen, står kunst ganske høyt på listen. Bergen er en by som har mye god kunst å tilby, både lokal og nasjonal så vel som internasjonal. Her kan man nyte historisk kunst, som for eksempel «den norske malerkunstens far», J.C. Dahl, i tillegg til andre store kunstnere gjennom 1800- og 1900-tallet, som Christian Krohg, Harriet Backer, Erik Werenskiold og Fritz Thaulow, for å nevne noen.

Moderne kunst

Moderne kunst er et vidt begrep der en finner alt innen kunstens verden i det 20. århundre og frem til i dag. Kunstmuseene i Bergen stiller ut flere hovedverk av blant annet Picasso og Klee. Langs Lille Lungegårdsvannet ligger det en liten perlesnor av museer. Interesserte kommer fra hele verden for å se samlingen med Munch-verker i Rasmus Meyers samlinger, mens Stenersen er visningssted for museets temporære utstillinger.

Kunst i Bergen

Legg frihelgen til Bergen

Reisen til Bergen skjer ganske enkelt med det transportmiddelet som egner seg best for deg. Uavhengig av om man kommer med fly, tog, bil eller båt – alle er velkomne til Bergen. Klikker du deg inn på http://www.hotellbergen.nu/, får du en grei oversikt over hoteller som Bergen by har å tilby. Du kan enkelt finne ut hvor de ulike hotellene ligger i byen, og i så måte kan du finne et bra hotell som ligger i nærheten av den kunsthistoriske opplevelsen som du har lyst til å oppleve. På nettsiden til Hotell Bergen kan du lese mer om ulike overnattingsmuligheter som finnes i Bergen. Her kan du også ganske enkelt booke deg et rom.

Legg ferien eller frihelgen til Bergen, og gjør deg klar for noen dager som er fullspekket med mye god kunst og annen kultur samtidig som du får et hyggelig opphold på hotellet.