Kunst i Oslos flotteste område

Interessen for kunst er noe av det som gjør mennesker unike og er med på å berike livene våre. Det gjennomsyrer hverdagen vår, for eksempel på restauranter hvor mat blir tilberedet med kjærlighet og kan bli rene kunstverk. Det er nemlig slik at under kokkekonkurranser skal ikke bare maten smake godt, det må også se fint ut.

Når det skal bygges boliger, enten det er hus eller blokker, gjelder det også å gjøre det visuelt vakkert. Tjuvholmen i Oslo er blant byens mest eksklusive områder, med leiligheter til en prislapp som bare gjelder for det øverste og mest formuende sjiktet i samfunnet. Restauranter og hoteller i det samme området legger også stor vekt på det visuelle, og kunst er en viktig del av helhetsinntrykket. På Tjuvholmen finner du også det private Astrup Fearnley Museet.

Museer kan gi deg kunstopplevelser både fra historien og samtiden

Like over nyttår vil det utstilles samtidskunst på Astrup Fearnley Museet, hvor et stort mangfold av visuelle uttrykk kan sees i utstillingen «Sol og vår i januar». Kunst kan som nevnt uttrykkes i mange former, dermed vil det bli mange spennende inntrykk å få med seg i denne utstillingen.

Henie Onstad Kunstsenter like utenfor sentrum av Oslo har en beliggenhet som tar pusten fra deg, og her finner du alltid interessante og aktuelle kunstutstillinger. Du kan også se på Sonja Henies enorme premiesamling, som vel kan kalles et kunstverk i seg selv.

Dersom du er interessert i landets mest kjente og profilerte billedkunstner gjennom tidene, er Munchmuseet åpent hele året, og den aktuelle utstillingen i høst og vinter er «Måneoppgang Marlene Dumas & Edvard Munch».